Flytta in eller ut

Ska du flytta – tänk då på nedanstående: 

  1. Meddela alltid någon i styrelsen och informera även styrelsen om vem det är som flyttar in.
  2. Kontakta Telia för att skriva ett överlåtelseavtal så att nya ägaren kan fortsätta använda tjänsterna och får fakturan för dessa.

 

Vill inte den nya ägaren använda fiberanslutningen går det att avsluta. Man skall dock vara medveten om att det kostar cirka 3600kr i avgift till Telia att återaktivera den.

Ska du flytta in – då är nedanstående för dig: 

  1. Om du inte skrivit ett överlåtelseavtal med säljaren så startar du ett nytt abonnemang hos Telia genom att ringa 020-240250 och där uppge din adress och fastighetsbeteckning.
  2. Kontakta styrelsen för att skriva under medlemsansökan till Ala Fiber ekonomisk förening.

Ala fiber 2014

När ni skall sälja en fastighet som är ansluten till Fiberföreningens nät är det viktigt att skriva över anslutningen på den nya fastighetsägaren. I annat fall kommer fakturor ansvar för bredbandstrafik stanna kvar hos dig som tidigare fastighetsägare. Överlåtelsen gör du genom att fylla i ett Överlåtelseavtal. I den lämnar du som tidigare fastighetsägare föreningen och överlåter anslutningen till den nya ägaren.

 

Vill inte den nya ägaren använda fiberanslutningen går det att avsluta. Man skall dock vara medveten om att det kostar cirka 5000kr i avgift till Telia att återaktivera den.